Zes maanden. #maandbrief

Dag Annebelleke,

Toevallig moest je vandaag net op je halfjaardag naar Kind en Gezin. Je werd helemaal goedgekeurd, hoor. Je weegt 7kg480 en bent 66cm. Voor de rest doe je wat je moet doen en dat stemt kersverse ouders toch altijd gelukkig.

Je bent de afgelopen maand veel ziek geweest. RSV en bijbehorende puffers en vooral veel gehoest, gekraak en gepiep. Dan weer een ontstoken oogje. Je neus die continu dichtzit en intussen ben je alweer aan een nieuwe hoestronde begonnen. Je darmen zijn van de RSV-medicatie ook stevig van slag geweest en dat is nog niet helemaal over. Enfin.

Maar weet je, het geeft eigenlijk niet. Je blijft een relatief vrolijke baby tussendoor. Je schatert het regelmatig uit als we doen alsof we je voet gaan opeten, je lacht nog steeds breeduit als mensen hun aandacht op jou richten en naar jou lachen, je vertelt dat het een lieve lust is en je speelt heerlijk alleen met momenten. Je kon alweer een hele tijd in beide richtingen rollen, maar je deed het bijna nooit. Afgelopen weekend kwam daar verandering in en vandaag vond ik je drie keer een meter naast je speelmat. Je hebt het dus helemaal begrepen. Het wordt hoog tijd voor de lettermat, denk ik, want je smijt je volledig en knalt dus op een bepaald moment keihard met je hoofdje tegen de grond. Vanaf dan heb je er meestal niet meer zoveel zin in.

Als je moe bent, heb je maar één ding nodig: je vader. Echt waar, dat is grappig om te zien. Hij is je persoonlijke poef en als hij dan je slaapdoekje geeft, ben je binnen de kortste keren vertrokken. Dat doekje brengt je ook op andere momenten echt rust. Zo grappig, want dat heeft Kasper helemaal nooit gehad.

Het werd stilletjesaan ook tijd om nog eens met groentepap te beginnen. Een paar keer wilden we wel, maar dan zat je met die RSV of at je slecht door je neusje, dus pas afgelopen weekend voerden we je wortelpap. Mensenlief toch, het was duidelijk dat je er klaar voor was! De eerste dag at je een halve portie en de tweede gewoon meteen een volwaardige. Dat mondje ging flink open en je leek het allemaal wel tof te vinden. Op aanraden van de kinderarts geven we je in het begin altijd drie dagen hetzelfde, zodat we kunnen zien of iets je darmproblemen bezorgt. Je hebt zeker meer last, maar nog niet extreem. Het zouden dus gewone aanpassingsprobleempjes kunnen zijn. Laat het ons hopen!

Tot slot kan ik weer niet anders dan bejubelen hoe jij en je broer samen zijn. Kasper kwam daarstraks thuis en hoorde dat wij al boven waren. “Belliee, ik heb je teruggevonden, schatteke!”, riep hij al van op de trap. Ik moest wel een beetje gniffelen (teruggevonden?? schatteke?!), maar ik werd er zo blij van dat hij je weer duidelijk had gemist. Hij wilt tegenwoordig graag dat jij op zijn schoot zit of dat je naast hem zit in de zetel en jij vindt het ook geweldig. Toen hij daarstraks al moest gaan slapen en dus zijn plekje naast jou moest verlaten, stak je echt je armpjes uit. “Elaba, waar gaat gij wel naartoe?!”, leek je te willen zeggen.

We kunnen niet anders dan zeggen dat je het gewoon goed doet, meissie. De nachten blijven eerder lastig en ik hoop dus dat daar nog relatief snel verandering in komt. Voor de rest ben je een droombaby. Voilà, zegt dat ik het gezegd heb!

Op naar de zeven maanden …

Dikke zoen,
je mama

Advertenties

2 gedachtes over “Zes maanden. #maandbrief

  1. hoi Upje, hoe gaat het met jou, het is hier zo stilletjes op je blog. Aangezien onze kindjes een beetje in dezelfde leeftijdscategorie zitten, kwam ik hier wel graag lezen. ik las ook graag jouw “goud in een potteke” posts die me inspireerden tot zelf “count your blessings” te schrijven.

    Hopelijk gaat alles prima met jullie gezinnetje. Vele groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s