Rariteitenkabinet. #40dagenbloggen #dag10

Het is vandaag mijn persoonlijke dag 10 in die hele 40 dagen bloggen. Dat verdient al eens iets meer! Daarom zal ik nog eens wat rariteiten opsommen. Over mezelf ja.

 • Ik maak afspraken met mezelf over onnozele dingen. Zo heb ik mezelf bijvoorbeeld voorgenomen om mijn pinterestborden ook echt te lezen. Daarom delete ik alles wat ik na een week niet volledig heb uitgespit. Dan zal het wel willen zeggen dat ik het toch niet zo geweldig interessant vond. Soms kost het me echt moeite om op die delete-knop te duwen, maar ik heb het met mezelf afgesproken en dus moet het. Ik begon hiermee om die hele pinterest wat minder doelloos te maken, want 3500 dingen pinnen en uiteindelijk niks echt lezen, dat is natuurlijk nogal zinloos. Ik hoopte met de huidige manier wat meer rust te creëren, maar dat wil niet helemaal lukken. Ah nee, die tijdsdruk om alles bekeken te hebben voordat ik het moet deleten, he!
 • Boodschappen online bestellen, dat is voor veel mensen dé oplossing om tijd te besparen. Voor mij eh.. niet. Ik kan namelijk niet zo goed beslissen. We kunnen zowel bij Colruyt als Delhaize als Albert Heijn bestellen. Het begint al met bepalen welke van de drie winkels het gaat worden. In de Colruyt hebben ze niet alles wat we graag kopen en de flessen zijn daar van 2l, wat niet in onze koelkast past. In de AH hebben ze allerlei spullen die ik geweldig vind, maar de echtgenoot vind de kaas daar niet lekker en dat is het enige beleg dat hij lust. Bovendien zijn daar geen light puddingen te vinden, iets dat wij in groten getale eten. Bij Delhaize zijn we niet altijd zo tevreden over de kwaliteit van de geleverde producten of de vervaldata ervan. Als ik zaterdag iets koop en het moet maandag ten laatste opgegeten zijn, dan vind ik dat jammer. Ik kan namelijk geen zes maaltijden brouwen op 1 of 2 dagen. Ik begin dan toch op de website van winkel A en bedenk me halverwege dat ze daar toch te veel niet hebben en kijk eens bij winkel B en begin daar opnieuw. Dan zie ik daar interessante kortingen en pas dan maar mijn weekmenu an en dan… blijkt plots het timeslot waarop ik de boodschappen wilde afhalen niet meer vrij. Misschien zou het kunnen dat ik dan nog eens langs de site van winkel C ga, om dan uiteindelijk toch maar bij winkel A opnieuw te beginnen en daar definitief te bestellen. Natuurlijk weet ik ook wel dat ik een rotatiesysteem zou kunnen invoeren (de ene week bij de ene winkel en de volgende bij de andere) of dat het ook perfect mogelijk is om nog snel in een andere winkel binnen te springen om ontbrekende producten aan te schaffen. Uiteraard. Ik probeer dus echt om op voorhand een keuze te maken en me daar ook aan te houden. Toch gebeurt het wat te vaak dat ik mezelf er plots op betrap alweer op site 2 of 3 te zitten. Oeps.
 • Ik durf niet links in te parkeren. Rechts kan ik dat nochtans supergoed, met dank aan mijn achteruitkijkcamera weliswaar.
 • Mijn brein kan kijken in spiegels niet aan. Als ik een fietser zie in een spiegel, moet ik me eerst afvragen of die nu vooruit of achteruit rijdt. Als ik achteruitrijd en een andere wagen beweegt gelijktijdig, moet ik gewoon stoppen. Ik kan me dan niet meer oriënteren en kan niet snel genoeg inschatten of wij ons nu naar elkaar toe bewegen of net van elkaar wegrijden. Als ik iemand in mijn spiegel zijn richtingaanwijzer zie aanzetten, moet ik dénken naar waar hij dan wil. Ik denk dat mijn brein denkt: ‘spiegel, dus het is het omgedraaide van wat ik zie’, maar dat is niet altijd waar. Ofzo. Ik weet het ook niet. Ik word er alvast zelf geweldig kregelig van.
 • Ik kan iets typen (op mijn toetsenbord, mijn gsm en ik zijn daarin minder goeie vrienden) en tegelijkertijd een gesprek voeren over iets anders. Uiteraard geen kwartier aan een stuk, maar een zin of vijf op die manier schrijven lukt me best. In het begin wilde de echtgenoot dat altijd testen, maar hij is ermee opgehouden. Hij vond het veel te creepy!

En jullie, hebben jullie ook zulke gekke trekjes?

Advertenties

3 gedachtes over “Rariteitenkabinet. #40dagenbloggen #dag10

 1. Hahaha, dat laatste kan ik ook, keileuk 🙂

  En ja, al die pins… Sommige dingen pin ik gewoon omdat ik ze mooi vind of ter inspiratie. Maar mijn diy-bord of receptenborden… ik ben meerdere jaren bezig voor ik al die dingen uitgetest of gemaakt heb denk ik. Goed idee dus om daar wat op te ruimen, ook al geeft het dan nu tijdelijk stress 🙂

  Like

 2. Weet je, ik weet niet eens wat pinterest is, ik mis het ook helemaal niet, ah neen.
  Dus spreek met jezelf af dat je niet weet wat het is, en haal dat boeltje van je machine af. Ik schrijf machine omdat ik niet eens weet waar dat spul op staat. Geen nutteloze dingen meer.
  Kan je misschien bestellen bij de Carrefour? Niet meer kiezen vanaf nu, die andere bestaan gewoon niet meer.
  Ik begrijp dat parkeren, in België en Frankrijk kan ik altijd op een parking, dat is gemakkelijk. Maar hier moet het anders. hier is de moeilijkheid dat je ofwel bergop moet parkeren, ofwel bergaf. En ik kan dus niet, terwijl ik parkeer achteruit de berg op.
  Ga nooit in Engeland wonen, volgens mij word je daar gek, langs de verkeerde kant rijden en dan in de spiegels kijken, niet doen, Upje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s