De perfecte man. #40dagenbloggen #dag11

Mwoehahaha. De perfecte man, bestaat dat? Ik geloof er niets van. Net zols de perfecte vrouw volgens mij ook niet bestaat, hoor. Mijn lief is alvast verre van perfect. (Ik ben dat overigens ook niet. Totaal niet.) Er zijn heel wat dingen die beter zouden kunnen. Sommige van die imperfecties storen mij totaal niet, andere hebben dan weer impact voor mij. Toch denk ik vaak dat hij dan niet perfect is, maar wel perfect voor mij.

Gisteren kregen we een staaltje daarvan te zien. (Het zou kunnen dat hij zelf gezegd heeft dat ik dan maar eens over de perfectheid van mijn man moest bloggen.) We moesten dus vloeren gaan kiezen voor het nieuwe huis. We vreesden dat hier de moeilijkste keuzes gemaakt gingen moeten worden. Ik wilde stenen en hij parket in de woonkamer. Waar we doorgaans nogal gemakkelijk zijn en denken ‘oei, dat maakt ons niet zo uit’, lag dat hier wel anders. We voelden allebei een vrij grote aversie tegen de keus van de ander. Oeps. In het lastenboek was parket vermeld. Dju. Stenen waren wel goedkoper én we moesten met de vloer sowieso boven het budget gaan, omdat de zolder en het terras niét in dat lastenboek staan. Wat extra marge door voor de goedkopere tegel te gaan, klonk alvast interessant.

Ik had wel beloofd dat ik met een open geest naar die leverancier zou gaan en de parket een kans zou geven. Misschien zag ik wel een variant die me wel aanstond. De man beloofde ook in de tegels naar het mooie en het goede te zoeken en ze niet bij voorbaat af te breken.

En zo geschiedde. We keken wat rond en ik zag iets dat er mee doorkon, als het echt zou moeten. Hij zag tegels die ‘wel gingen’. Toen werden we rondgeleid en we kregen een aantal tegels te zien ‘binnen het pakket’. Vrij snel raakten we het eens: als we voor stenen zouden gaan, dan werd het steen A en in de badkamer gecombineerd met steen B. Daarna kregen we de 6 kleuren parket zien van binnen het parket. De moed zonk me in de schoenen. Ik vond er geen enkele mooi en hoe moest ik dat nu gezegd krijgen? Toen plots gebeurde er iets wonderbaarlijks: meneer liet weten dat hij geen enkele kleur echt een optie vond. Hallelujah! Als we buiten die 6 kleuren zouden gaan, zou het budget echt de hoogte invliegen. Het ondenkbare gebeurde dus en mijn liefste zei dat we wel voor de tegels zouden gaan. Ik wilde in het rond dansen van vreugde, maar ik beheerste me en vroeg heel voorzichtig: ‘Ben je zeker?’ Hij dacht nog wat na en zei dan dat hij ten eerste niet wild was van de kleuren en ten tweede dacht dat hij zich er gemakkelijker over zou kunnen zetten dan ik. Hij is niet anti-tegels, hij vindt gewoon parket toffer. Ik ben wel anti-parket. (Niet bij anderen thuis, dat is superraar, maar ik zie mijzelf gewoon niet in een huis met parket wonen.) Ik bedankte hem uitvoerig en de mevrouw van de winkel vond ons schattig samen. In deze context is dat positief, denk ik.

Ik beloofde het lief dat hij helemaal alleen de kleur van de parket boven mocht kiezen en hij koos helemaal uit zichzelf ook mijn favoriete kleur.

Volgende week krijgen we de prijzen door. Ik hoop dat die geen roet in het eten gooien, want anders is ook hier de kogel door de kerk. Zonder kleerscheuren of drama’s of tranen. Stel je voor. En dat allemaal dankzij mijn fantastische man!

Advertenties

2 gedachtes over “De perfecte man. #40dagenbloggen #dag11

  1. Hoera! Dat ging nog gemakkelijk dan uiteindelijk. 🙂 Waarom ben je zo anti-parket? Wegens het onderhoud of het uitzicht? Ik vind parket wel supermooi, maar om de zoveel jaar moet je dat opschuren zeker? Wij hebben laminaat in onze living gelegd. Ik vond dat altijd goedkoop ogen, maar mijn broer werkt in een tegenwinkel en heeft een heel mooi assortiment laminaat. Mensen die op bezoek komen dénken dat we parket hebben, dus dat is ook al goed. 🙂 Met een parket zou ik wel altijd mijn hart vasthouden als de kinderen met speelgoed beginnen gooien (elke dag dus). Met een laminaat of een tegel maakt dat allemaal niet uit hè…

    Like

  2. Leuk dat jullie elkaar zo vonden in de keuze. Hier in huis ging dat redelijk vlot, behalve als het op verlichting aankomt, dan hebben we echt een heel andere smaak. Met als gevolg dat we nu heel saaie standaard armaturen hebben als compromis ;-).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s