Apps op de achtergrond. #40dagenbloggen #dag12

Het is weer niet typisch, zeker. Ik doe mee aan 40 dagen bloggen en blog dan meteen een week niet. Goed bezig. Wel, eigenlijk bén ik dat wel. Niet op bloggebied, wel daarbuiten.

Toen ik laatst bij mijn psychiater was en aangaf hoe moe ik toch weer ben en hoe mijn brein de simpelste dingen niet meer aankan, kwam ze met een simpele, maar treffende vergelijking. “Laatst was de batterij van mijn gsm altijd zo snel leeg,” zei ze, “en ik wist niet hoe dat kwam. Ik ging bij mijn man ten rade en hij wist me te zeggen dat de oorzaak ligt bij een hoop apps die op de achtergrond draaien. Toen ik dat oploste, deed die batterij weer normaal.” Het kwartje viel al. “En hoeveel apps draaien er bij jou tegelijkertijd?”, vroeg ze.

Ik begon er bewust op te letten en het is eigenlijk gewoon belachelijk. De hele dag door zes dingen tegelijkertijd of beter gezegd door elkaar, dat is om gek van te worden. Dat is niet de bedoeling, maar het gebeurt vanzelf.

Ik besloot dus mijn pc uit te laten en eens alle aandacht op de film op tv te richten. Dan kunnen er twee dingen gebeuren: ofwel val ik in slaap en wil het zeggen dat ik naar bed moet. Ook als het nig maar 20u15 is. Dat gebeurde dus. Meer dan eens. Als het dat niet is, dan kijk ik naar die film vol aandacht. Ik word meegezogen in de film en mijn hoofd stopt zowaar even met denken.

Ik deed ook eens een opruimslag. We bakten eens pannenkoeken toen de kindjes al in bed lagen. Ik ruimde mijn kleerkast uit. Ik besloot vroeg naar bed te gaan. Ik zorgde voor de zieke zoon, zonder me van hem af te zonderen door op mijn telefoon bezig te zijn.

Ik had verschillende keren kunnen bloggen, als ik echt had gewild. Maar ik maakte bewust de keuze dat niet te doen. Dat voelt helemaal anders dan het maar willen en er niet toe komen.

Een ding tegelijk, ik ga me er zeker meer op toeleggen. En ervoor kiezen dingen niét te doen, daarop ook. Wie weet hoe ver het me brengt!

Advertenties

Een gedachte over “Apps op de achtergrond. #40dagenbloggen #dag12

  1. Ik doe dat soms ook bewust, die gsm wegleggen! Soms heb ik dat ook nodig, om even te beseffen wat míjn leven precies inhoudt (en niet dat van een ander). Gelukkig heb ik geen last van FOMO.. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s